24 Nisan 2010 Cumartesi

Mavericks 90-94 Spurs

Mavericks için çok kritik bir maçtı ancak bir kez daha kaybediyorlar Spurs'e. Bu maçı alabilseler çok rahat bir poziyona geleceklerdi, umutlar diğer maça kaldı Gerçekçi olalım Pazar gecesi bir kez daha kaybederler, seri 3-1'e gelirse, seri matematiksel olarak olmasa bile büyük ölçüde biter çünkü Spurs'e karşı 3 kez üst üste kazanacağını sanmıyorum Dallas'ın.

Maça gelirsek. İyi başladık aslında Mavericks, maçı zaman zaman iyi yerlere getirdiler ancak kaybettiler. Butler ve Marion sadece 28 dakika süre aldı. Hal böyle olunca Carlisle'ın kısa beşle oynamak istediğini söyleyebiliriz. Kidd, Barea, Terry, Dirk, Dampier (Haywood) rotasyonu gördük sahada bolca. Kısa beşe dönünce doğal olarak potaya gitmek yerine, şuta dayalı bir oyun ortaya koyunca ve şutlar istikrarlı olmayınca, hücumda ritm kayboldu doğal olarak.

Savunmada ise fena değildi Buzağılar. Spurs'e 3'lük izni vermemek önemli. Maçı 3. periyotta 68-59'a getirdiklerinde aslında maçın geldiğini düşünüyordum, bu anlarda biraz daha sakin ve kontrollü hücum edebilseydi Dallas, maçı kazanabilirdi bana göre fakat Spurs'ün Duncan'la cevabı gecikmeyince maç kafa kafaya geldi. Son periyotta Parker'ı da yavaşlatamayınca ve Ginobili'nin kırık burunla bulduğu altın değerinde sayılara engel olamayınca seri 2-1'e geldi.

İlk maçtaki galibiyette, X-Factor Brendan Haywood'tu. Fakat dakikalarını azalttı Carlisle ilginç bir şekilde. Dampier'da daha fazla ısrar ediyor bana göre paylaşılan dakikalar tersine dönmeli, içeriye daha fazla sertlik ve dinamizm getiren Haywood, daha fazla şans bulmalı.

Savunmada fena değillerdi dedim ama hücumda kötüydü Mavericks Marion ve Butler doğru dürüst oynamayınca, sadece Dirk'ün eline baktılar ona yardımcı olan biraz Terry'di belki de. Hücum alternatifler var fakat bunları yeterince kullanamadıkları kanısındayım. Butler da ilk maçta sonra iyice tökezlemeye başladı bu arada, keza Marion da öyle bence. Ek olarak, Kidd de inanılmaz kötü bir akşam geçirdi, kaçırdığı üçlükler falan son derece kötüydü, bu da hücumdaki ritmi etkileyen diğer faktörlerden biriydi.

Başta da dediğim gibi çok önemli Dallas için pazar gecesi. Ya tamam ya da devam maçı niteliğinde. Çok daha fazla sert oynayacaklarını düşünüyorum ve kesinlikle kazanmaları gerek.

Hiç yorum yok: