26 Ocak 2012 Perşembe

Timberwolves 105-90 Mavericks


Geçtiğimiz gece yüzükleri taktı takım müthiş bir törenle. Efsane oyuncular Rolando Blackman, Brad Davis, Derek Harper'dan tutun da, tüm coach ekibi ve şampiyon kadronun oyuncuları güzel bir törenle bekledikleri yüzüklerine kavuştular. Maç öncesi Dirk Nowitzki'nin yaşadığı diz sıkıntısı nedeniyle bir kaç maç kaçıracak olması nedeniyle bu akşam da oynamaması zaten daha hiç hazır olmayan Dallas'ın en büyük kaybıydı. Maça takım iyi başlasa da bu sezon bir kez daha yenildi Dallas Minnesota'ya.

Şu an aslında bu takımı değerlendirmek yersiz gibi. Sezon başından beri aslında aynı şeyleri yazıyoruz. Yoğun maç temposunda Dallas'tan şu an tam kapasite beklemek biraz zor. Nowitzki oynadığı maçlarda 20'yi geçmiyor bile, rolantiye alıyor. Onun yokluğunda Shawn Marion hücumda Terry ile beraber sorumluluk alsa da Marion düzenli bir skorer olmadığı için her maç aynı katkıyı veremiyor.

Bunların yanında hala bir Lamar Odom sorunu var. Düzelmesini, tekrardan basketbola dönmesini çok istiyoruz. Sezon başında yaşadığı sıkıntılar ile basketbola ara vermeyi düşündüğünü açıklamıştı ama buna eşi Kim Kardashian karşı çıkarak, bu kararından döndürmüş. Onun all-araund oyunu bu takıma çok şey katar şüphesiz. Elbet düzelecektir ve önemli olan playofflara girdiği form durumu.

Şu an Ian Mahinmi, Rodrigue Beaubois gibi isimlerin süreler bulması çok doğal. Biraz da onların gelişimini izlemek ya da nerede ne hatalar yaptıklarını da görmekten keyif almak gerekli bana kalırsa. Mahinmi özellikle bu sene yol katteti oyununda. Kariyer ortalaması 4,2 sayı, 2,6 ribaunt olan bir oyuncunun, bu sezonki 20 dakika sürede 8,1 sayı, 5,2 ortalamaları hiç de fena değil. Benchten getirdiği enerji de fena sayılmaz. Tabii ki bir Tyson Chandler değil ama bir süre sonra iyi bir rotasyon oyuncusu olacak gibi duruyor.

Aynı şeyler Rodrigue Beaubois için de geçerli. Şapkadan çıkan tavşan misali iyi bir çaylak sezonu geçirse de yazın ayağının kırılması ve uzun süre basketboldan uzak kalması oyununun gelişimini büyük ölçüde etkiledi. Sakatlık geçirmeyip Avrupa Şampiyonası'nda da oynayabileseydi, eminim şuan çok daha farklı yerlerde olacaktı. Şimdilik bariz hataları oluyor. Kidd'in yokluğunda 1 numara oynuyor ve çok basit top kayıpları yapabiliyor ama kızamıyorum. Mesela dünkü maçta yaptığı çok basit bir top kaybı sonrası, pozisyonu bırakmayıp kovalaması bir yana Kevin Love'ı da bloklaması müthişti. İşte bu nedenden dolayı kızamıyorum, salmıyor, kafası Wizards çaylakları gibi 1 karış havada değil. Potansiyeli de yok değil ayrıca. Çaylak sezonunda 30-40 sayı attığı maçları hala hatırlıyorum. Hala bu takımın önemli bir oyuncusu olabilir. Umarım bu sezon belli ölçüde bir seviye atlar.

Evet, Minnesota'ya bu yıl bir kez daha yenilmek güzel olmadı. 2. yarıda özellikle hücumda tıkandı takım. Carter, Dirk gibi sakatlar ve takımda şu an formsuz oyuncular varken bu takımdan istikrar beklemek pek de doğru değil. Yukarıda playoff demişim. Ancak ilginç şekilde playoff yarışının dışında, Batı'da 9. sırada Dallas. All-Star arasından sonra ben Dallas'ın yavaş yavaş form tutacağını, Odom'un toparlanıp, Dirk'ün ipleri eline alacağını düşünüyorum. Şimdilik durum bu maalesef ama bu sezonun böyle gitmeyeceği de net.

PS: Dünkü maçta Nowitzki'nin maç anlatımı ve yorumları da geceye renk kattı.

Maçın Özeti:

1 yorum:

Rainman dedi ki...

Aynen katılıyorum. All Star arasından sonra tatilden çıkar takım sanırım. Carlisle da dahil Dirk, Kidd hala kafa olarak tatilde. Geçen seneki şampiyonluğun tadını çıkarıyorlar gibi hala sanki. Zaten bu rosterla geçen seneki başarıyı beklemek hayalden öte. Bu sene tamamen çöpe atılmış gibiydi daha sezon başlamadan zaten. Bekleriz artık bi dahaki sezonu napalım (: