28 Nisan 2012 Cumartesi

Mavericks vs. Thunder Preview


Son şampiyon sıfatıyla 2012 Playofflarına giriyor Dallas Mavericks. Açıkçası geçen sene şampiyonluğun "plase" adaylarından biri olarak playofflara girip, sonrasında da kupaya yürümüştü takım. Açık konuşalım, şampiyon adayı değil bu sene Dallas. Takıma eklenen isimlerin bir kısmının hayal kırıklığı yaratması ve giden (ya da gitmesi daha uygun olan) isimlerden sonra takımın kadro yapısı geçtiğimiz sezona oranla daha zayıf. Bir de 1 sene daha tecrübeli Thunder karşısında Dallas'ın şansı geçtiğimiz yılki Thunder serisinde olduğundan daha az.

Eşleşmelere kısaca bakalım. Karşıda Kevin Durant ve Russell Westbrook gibi 2 tane çok önemli oyuncu var. Russell Westbrook gibi patlayıcı bir oyuncuyu, Kidd'in tüm maç savunması çok zor gözüküyor. Burada ligin iyi savunmacılarından Delonte West'e önemli görev düşmekte. Ek olarak takım olarak Westbrook'un boyalı alana girmesini minimum seviyeye indirmek zorunda Dallas. Burada da Tyson Chandler gibi bir püskürtücünün eksikliğini hissedecektir takım. Haywood ve Mahinmi bu işte ne kadar başarılı olacak soru işareti şu anlık. Rick Carlisle'dan yine bol bol alan savunması göreceğimizi düşünüyorum ancak bu kez takımın karşısında geçen yılki Miami Heat gibi 3'lükte sıkıntı yaşayan bir takım yok. Alanı yaparken Kevin Durant ve James Harden'ın dış şut tehdidine de nasıl bir çözüm bulmaya çalışacak Carlisle hep beraber göreceğiz. Kevin Durant'i yine Shawn Marion alacaktır. Zaten durdurmak imkansız Durant'i ancak ritmini ne kadar bozabilecek, soru işareti.

Takımın hücum gücünde, standartlarının altında bir sezon geçiren Dirk Nowitzki'nin geçen seneki playoff performasına ne kadar erişebileceği, kilit noktayı oynayacaktır. Jason Terry yine benchten katkıyı verecektir. Senelerdir playofflara aç olan Vince Carter'ın da performansını açıkçası merak ediyorum. Rodrigue Beaubois ilk kez bir playoff döneminde ciddi rol alacak takımda. Onun ve Brendan Wright'ın da yapacağı katkılar Mavericks açısından önemli gözüküyor.

Eğer Lamar Odom hala bu takımda olup, oyunun her noktasına etki eden, her zamanki katkısını verebilseydi Dallas'ın turu geçebilme şansı bence gayet vardı. Şimdiki tabloyla, çok da olumlu bakamıyorum seriye. 5. ya da 6. maçta seri biter gibi geliyor bana ve bizimkiler tatile çıkar diye düşünüyorum. Yine de 12 sene üst üste playoff yapan, tecrübeli, yavaş ve şampiyon yüreği olan takım, genç, dinamik, aç ve atletik takıma karşı ufak bir sürpriz yapar mı acaba diyerek küçük de olsa açık kapı bırakmakta fayda var. Güzel bir playoff olsun diyerek, şimdilik noktayı koyalım. 


İki takımın sezon içi karşılaşmaları:

Mavericks vs. Thunder
1-3  Record  3-1 
94.8 Points 95.3 
39.8  Rebounds  44.8 
20.3  Assists 15.3 
.423  FG% .438 
.329  3-pt. FG% .300 
.868  FT % .782 
10.5  Steals 7.3 
22  Fouls 18 
5  Blocks 8.3 
13.5  Turnovers 17.8


Seri Programı:
Game 1: Sat., Dallas at Oklahoma City, 9:30 p.m. (ESPN) 
Game 2: Mon., Dallas at Oklahoma City, 9:30 p.m. (TNT) 
Game 3 : Thu., Oklahoma City at Dallas, 9:30 p.m. (TNT) 
Game 4: May 5, Oklahoma City at Dallas, 7:30 p.m. (TNT) 
Game 5*: May 7, Dallas at Oklahoma City, TBD (TBD) 
Game 6*: May 10, Oklahoma City at Dallas, TBD (TBD) 
Game 7*: May 12, Dallas at Oklahoma City, TBD (TNT) 
* If necessary

Hiç yorum yok: